22 Temmuz 2009 Çarşamba

Kaleido Star: Sailor Moon'a benziyor mu?

Kaleido Star, Sailor Moon animesini yaratan ve yöneten isim tarafından yapılmış. Sizce de biraz Sailor Moon'u andırmıyor mu? O kahramana izleyicilere bir şey yapmalarını söyleyen komik açılış, ana kahraman, vs.?


Kaleido Star'ın konusu şöyle: Amerika'daki çok ünlü ve renkli bir sirkte çalışmak, çocukluğunda gittiği sirkin hayal dünyasında büyülenmiş kahramanımızın tek istediği şey. Kahramanımız, gerçekten de saf hayalciliği, renkli kıyafetleri ve inanılmaz fiziksel hareketleri ile Sailor Moon'daki ana karakteri andırıyor. Bakalım şov dünyasında tepeye çıkarken onu neler bekleyecek?

Kaleido Star, komik, klasik, renkli, eğlendirici bir anime gibi gözüküyor! Eğer derin konulara girmeden, basit ama eğlenceli bir anime izlemek istiyorsanız deneyebilirsiniz!

Romantik Komedi Animeler

[large][AnimePaper]scans_Itazura-Na-Kiss_yangen306(0_89)__THISRES__186026

Resimdeki animenin adı Itazura Na Kiss! :) Birçoğunuzun romantik komedi anime aradığını biliyorum. Altta en iyi romantik komedi animeler ve konuları:

En İyi Romantik Komedi Animeler
  • Air : Yalnız bir kız ve kasabaya yeni gelen bir yabancının ortak kaderi.
  • Aishiteruze Baby: Bir lise öğrencisinin küçük bir kıza bakmak zorunda olması ve okulda aşık olduğu kız.
  • Chobits: Hideki bir gün sokağa atılmış inanılmaz şirin bir kız robot bulur.
  • Honey and Clover: Sanat okuluna giden üniversite öğrencilerinin maceraları.
  • Itazura na Kiss: Resimdeki anime. Biraz aptal olan Kotoko'nun okulun dahi çocuğuna aşık olması.
  • Kanon: Çok ilginç konusu, seyretmek lazım.
  • Kaichou Wa Maid-Sama: Son dönemdeki en iyilerden. Okulu kızlar için daha iyi bir yer haline getirmek isteyen ve bir maid cafe'de çalışan Misaki ve popüler Usui'nin ilişkisi.
  • Kimi ni Todoke: Bu da çok iyidir. Utangaç Sawako'ya popüler Kazehaya'nın yardım etme çabası.
  • Love Hina
  • Lovely Complex: Çok uzun boylu olan bir kızla kısa boylu bir çocuğun ilişkisi.
  • Marmalade Boy
  • Nana: Josei animedir ve çok iyidir. Biri punk solisti, biri de sıradan bir kız olan Nana adlı iki kızın Tokyo'ya taşınması.
  • Oh My Goddess
  • Onegai Teacher
  • Ouran High School Host Club: Harem animesi. Zengin okuluna giden ve cinsiyete önem vermeyen Haru'nun okuldaki bir grup çocukla maceraları.
  • Sailor Moon: Bilmeyen yoktur. Ay savaşçısı.
  • Skip Beat: Ünlü olmak isteyen kızın iki ünlüyle adamla yaşadıkları.
  • Toradora: Küçük ve vahşi Taiga'nın korkutucu bir çocukla tanışması ve ilişkileri.
 İşte size bir de Crunchyroll'da bulduğum bir forum linki. İzleyicilerin favorilerinden oluşan listeler yapmışlar! İyi eğlenceler!;)

Ghost in the Shell: Inner Universe / Origa

Inner Universe ('İç Evren' olarak çevrilebilir sanırım), Yoko Kanno'nun bestelediği ve Rus asıllı Japon şarkıcı Origa'nın seslendirdiği gerçekten çok etkileyici bir şarkı. Şarkı, GitS'in televizyon animesi 'Stand Alone Complex'e ait. Dinlemek için fareyi basitçe şarkı adının solundaki küçük video işaretinin üstüne getirin ya da adın üstüne tıklayın.

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Ghost in the Shell ve Ghost in the Shell 2: Innocence Açılış

1. Ghost in the Shell Açılış: Bir hayalin gerçekleşmesi; tamamen mekanik ve işleyen bir insan vücudu yaratılması...

ghost_in_the_shell

2. Ghost in the Shell 2: Innocence Açılış: Yaşayan, nefes alan bir 'oyuncak bebek'in hayata gözlerini açışı. Bu açılış, çarpıcı müziği ile ilkinden daha bile etkileyici...

ghost_in_the_shell_2-711458

Bonus:

İşte üç adet Youtube videosu daha: İlk ikisi filmlerin soundtrackleri eşliğinde hazırlanmış oldukça profesyonel ve başarılı iki AMV. Bu AMV'lerden filmler hakkında iyi bir fikir edinebilirsiniz. Sonuncusu ise Innocence'ın soundrackinin canlı performansı; gerçekten çok başarılı!

GitS AMV: http://www.youtube.com/watch?v=L_7q0v44aYs
Müzik: 1. "Making of Cyborg" by Kenji Kawai 2. "Inner Universe", Yoko Kanno. İkinci şarkı aslında filme değil, TV animesine ait fakat mükemmel bir şarkı! Yoko Kanno gerçekten yetenekli bir müzik insanı.

GitS 2 Innocence AMV: http://www.youtube.com/watch?v=0YhFhbrgrH8
Müzik: Kenji Kawai, "Kugutsuuta ura mite chiru"

Ve, bu müziğin etkileyici canlı performansı:
Kenji Kawai Live - (Ghost in the Shell: Innocence) - Opening Theme (Kugutsuuta ura mite chiru)

19 Temmuz 2009 Pazar

Ghost in the Shell (GITS): Sınırları Aşan Anime

ghost_in_the_shell

Ghost in the Shell, kısaca GitS, cyberpunk, post-cyberpunk, film noir arası bir anime. Konusu karanlık mekanlar, nöro-teknoloji, cyborglar, hackerlar, siber-teröristler, ve bu suçluları durdurmakla görevli kahramanımızdan (resimlerdeki Playboy güzeli-Terminatör kırması cyborg kadın) oluşuyor.

Anime, birçok taze fikir sunuyor. Mesela cyberbrain: Teknoloji yardımıyla iyileştirilmiş insan beyninin internet ve diğer networklerle bağlantı kurmasına yarayan buluş. Cyberbrain, vücut zarar gördüğünde beyni başka bir vücuda taşımayı da olanaklı kılıyor.

Başlıkta "sınırları aşan" derken özellikle Japonya-Amerika sınırından bahsediyordum. Fütürist polis animesi Ghost in the Shell bu sınırı aşarak kendini dünyaya duyurmanın başarısını yakalarken, Amerikan film kültürüne de etkileri oldu: Örneğin The Matrix filmi, bu animeden 'ağır' bir şekilde esinlenerek yapılmış. İki filmin karşılaştırmasını şurada bulabilirsiniz: http://www.youtube.com/watch?v=Y3tF7TL0Qh4

ghostshell19
Cyborg kahramanımız Motoko Kusanagi, çok istediği bir şeyi başarmak için vücudunu harcarken.

Ghost ne? Shell ne?

Ghost (hayalet, ruh), animede 'kişilik ya da beyin' olarak değiştirebileceğiniz sözcük; ya da animenin kendi tanımıyla 'kendi varlığının farkında olan' ve yaşayan varlıkların sahip olduğu davranış kalıpları anlamında. Shell ise bu özellikleri içinde bulunduran vücut, ya da bu durumda makine-vücut. Yani özetlersek, ghost bir anlamda beyin, shell de vücut.

ghostshell
Metal ve kablolardan kadın yaratılıyor...

Fikrimce Amerikanları kahramanımız cyborg kadının bol silahlı sahneleri, büyük makinelerin savaşması, arabaların patlaması vs. çekmiştir. Kendi değerlendirmem: Film güzel ama daha güzeli yapılabilirdi. Tek bir filme karaktlerin derinliği ve hikayenin orijinalliği tam yansımamış, dizisi çok çok daha iyi. Yine de ikinci filmi de seyretmeyi planlıyorum. İlk filmin sonunda kahramanımızın 'değişip' vücudunu terk etmesi ve bir çocuk bedenine girmesi beni çekti!

ghost_in_the_shell_2-711458
Anılarımız değişmediyse, başka bir bedene girmek bizi biz yapanı değiştirir mi? Gerçi kahramanımız ikinci filme biraz daha fazla değişimle giriyor.

Kısacası eğer teknoloji, gelecek, bilimkurgu, güzel cyborglar, nöro-bilim ilgi alanlarınız arasındaysa, Ghost in the Shell'i izlemenizde yarar var! Filmi movie2k sitesinde İngilizce, ne yazık ki dublajlı olarak, bulabilirsiniz.

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Paradise Kiss Açılış/Opening



Şarkı: "Lonely in Gorgeous" by Tommy February

Danny Choo: Japonya'ya Açılan Portal

dannychoo

DannyChoo.com sadece Japonya'ya değil, Japonya'nın alt- kültürlerine açılıyor: anime, manga ve figür! Arkasındaki isim Danny Choo ise, bu kültürü bizzat seven, ve hobisini işine yansıtabilmiş şanslı insanlardan. Aşağıda anime figürleriyle dolu ofisinde görülüyor.

3677960500_780826890e_o

Danny, muhtemelen ünlü bir medya kuruluşu için röportaj yaparken. Şimdiye kadar portalı ve şirketi, BBC ve CNN de dahil olmak üzere pek çok televizyona ve basın organına haber oldu.

DannyChoo.com'un içeriği, Japon caddelerinin fotoğraflı gezilerinden anime haberlerine, ilginç Japon yemeklerinin fotoğraflı yorumlarından sitenin kendi anime maskotuna ve okuyuculardan gelen haberlere kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Portalı benzerlerinden ayıran ise tabii ki arkasındaki isim Danny Choo ve onun hayat tarzı. Danny, aslında Japon değil, aslen Londra'dan Japonya'ya göç etmiş olan bir Çinli. Böylece bize Japonya'daki anime/manga kültürünü bir yabancının gözlerinden, yani bizim sunacağımız gibi sunuyor!

dannypage

DannyChoo.com'dan bir görünüm...

3711808798_c2dc0a1c82_o

Köşdeki minik Toradora Tiger figürü dikkatinizi çekti mi? :) Danny her yemeğin fotoğrafına bir figür ekliyor...

dannychoo_banner

Sitenin maskotlarından biri: Mirai-chan!

Son olarak da, Danny Choo'nun CNN'de gösterilen Trooper serisinden bir bölüm: K-On dansı! Danny, favori animelerinden birinin müziğiyle Japonya'nın işlek caddelerinde dans ediyor... (Youtube videosu)

dannytrooper

Sevdiniz mi? O zaman ziyaret edin!: WWW.DannyChoo.COM

17 Temmuz 2009 Cuma

İzlemek İstediklerim

Chockolate Underground: http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=1940

Eve No Jikan (Time of Eve): Robotlar ve İnsanlar Arasında Ne Fark Var?

Androidlerle iç içe yaşamak? Şu anda ilgiyle izlediğim bir anime Eve No Jikan. Gerçi her bölümün çıkması için bir iki ay beklemek gerek ama değiyor :)

Eve no Jikan, android/robot ve insan ilişkilerini inceleyor ve bence geleceğe gerçekçi bir bakış atıyor. Sanatçı androidler, aşık olan androidler, baba yerine geçmek üzere tasarlanmış androidler...İnsan olan kahramanlarımızın psikolojileri zorlanıyor. Evinde yaşayan ve köle/hizmetçi olarak kullandığı robotunun kendi kişiliği, istekleri, hayalleri, üzüntüleri olduğunu fark eden kahramanlarımız ve biz izleyiciler, kendimize 'Androidler/robotlar böyle olacaksa, androidle insan arasında ne fark var?' diye rahatsız edebilecek bir soru yöneltiyoruz.

Dizi, adını androidlerin kafalarının üstünde onların robot olduklarını belirten halkayı yok eden ve böylece robot/insan ayrımı yapmayı imkansız hale getiren bir kafeden alıyor: Eve.

Time of Eve/Eve no Jikan; iyi animasyonu, başarılı, derin karakter yapısıyla her yaştan izleyiciye hitap ediyor! Crunchyroll'da İngilizce ve bedava olarak izleyebilirsiniz.

EVEnoJikan_ep01_01

İkisi birbirine benziyor mu? Tekrar düşünün!

EVEnoJikan_ep01_02

EVEnoJikan_ep01_03EVEnoJikan_ep01_04

EVEnoJikan_ep01_05

Robotlar tarafından yetiştirilen bir domatesi yemek ister miydiniz?

evenojikan01-resembles1-snapshot20080804-1334

eve-no-jikan-2
Robot-insan ayrımının kaybolduğu yer...

16 Temmuz 2009 Perşembe

Büyüklere Manga: Amazon'dan bir liste daha...

Bu liste de Amazon'daki aynı adam (http://animarka.blogspot.com/2009/07/buyuklere-anime-ve-manga-amazondan-bir.html) tarafından hazırlanmış. En çok göze batan manga 'Ghost in the Shell' bence. Açıklamasında 'çok iyi tasarlanmış bir gelecek dünyası' yazıyor...

Berserk, Vol. 1
1. Berserk, Vol. 1 by Kentaro Miura
The list author says:
"Dark fantasy/horror."
$10.17 Used & New from: $5.64
4.7 out of 5 stars See all reviews (24 customer reviews)

Eden: It's An Endless World!, Vol. 1 (v. 1)
2. Eden: It's An Endless World!, Vol. 1 (v. 1) by Hiroki Endo
The list author says:
"Postapocalyptic sci-fi, philisophical yet violent."
$11.01 Used & New from: $0.04
5.0 out of 5 stars See all reviews (7 customer reviews)

Crying Freeman Volume 1 (Crying Freeman (Dark Horse)) (v. 1)
3. Crying Freeman Volume 1 (Crying Freeman (Dark Horse)) (v. 1) by Kazuo Koike
The list author says:
"Very well drawn, melodramatic crime drama in the style of 50's pulp fiction, but much more explicit."
$11.66 Used & New from: $0.24
4.5 out of 5 stars See all reviews (4 customer reviews)

Lone Wolf and Cub Vol. 1: The Assassin's Road (Lone Wolf and Cub (Dark Horse))
4. Lone Wolf and Cub Vol. 1: The Assassin's Road (Lone Wolf and Cub (Dark Horse)) by Kazuo Koike
The list author says:
"Classic samurai manga, recommended for Kurosawa fans."
$9.95 Used & New from: $2.45
4.6 out of 5 stars See all reviews (45 customer reviews) | 1 customer discussion

Blood of a Thousand (Blade of the Immortal, Book 1)
5. Blood of a Thousand (Blade of the Immortal, Book 1) by Hiroaki Samura
The list author says:
"Much more modern in sensibility than Lone Wolf and Cub, at times downright anachronistic. Three dimensional characters - even the villains can be sympathised with."
$11.72 Used & New from: $0.95
4.8 out of 5 stars See all reviews (40 customer reviews)

Akira, Vol. 1
6. Akira, Vol. 1 by Katsuhiro Otomo
The list author says:
"The classic of manga sci-fi. Psychic powers in post WWIII Tokyo."
Used & New from: $19.96
4.9 out of 5 stars See all reviews (57 customer reviews)

See buying options
Old Boy Volume 1 (v. 1)
7. Old Boy Volume 1 (v. 1) by Garon Tsuchiya
The list author says:
"The source material of the Korean revenge epic movie of the same name."
$11.01 Used & New from: $3.14
5.0 out of 5 stars See all reviews (2 customer reviews)

Club 9 Volume 1 (Club 9 (Graphic Novels))
8. Club 9 Volume 1 (Club 9 (Graphic Novels)) by Makoto Kobayashi
The list author says:
"Country girl goes to college in the big city, and winds up working in a hostess bar. Humor that's adult without needing to resort to porn or ultraviolence."
$15.95 Used & New from: $0.75
4.5 out of 5 stars See all reviews (2 customer reviews)

Domu
9. Domu by Katsuhiro Otomo
The list author says:
"1 volume work from Katsuhiro Otomo, the creator of Akira. Psychic battle between a little girl and a deranged old man, with the lives of all the tenants of an apartment complex hanging in the balance."
Used & New from: $19.50
4.8 out of 5 stars See all reviews (21 customer reviews)

See buying options
Ghost In The Shell Volume 1 - 2nd Edition (v. 1)
10. Ghost In The Shell Volume 1 - 2nd Edition (v. 1) by Masamune Shirow
The list author says:
"Philosophical sci-fi with a dash of fan service. Very well thought out future world."
$16.47 Used & New from: $9.98
4.7 out of 5 stars See all reviews (11 customer reviews)

Gunsmith Cats: Bonnie & Clyde
11. Gunsmith Cats: Bonnie & Clyde by Kenichi Sonoda
The list author says:
"Girls, guns, cars. Female bounty hunters in Chicago, incredible action scenes."
$13.95 Used & New from: $0.03
4.8 out of 5 stars See all reviews (12 customer reviews)

The Monkey King Volume 1 (v. 1)
12. The Monkey King Volume 1 (v. 1) by Katsuya Terada
The list author says:
"The classic Chinese story of "The Journey to the West" told as a heavy-metal magazine style blend of sex, violence and incredible color art. Monkey King Goku challenges the Buddha himself."
$11.21 Used & New from: $6.50
3.0 out of 5 stars See all reviews (11 customer reviews)

Lady Snowblood Volume 1 (v. 1)
13. Lady Snowblood Volume 1 (v. 1) by Kazuo Koike
The list author says:
"The basis of the movie of the same name and its many remakes (including "Kill Bill" which was loosely based on it). A single-minded revenge tale set in 1890's Japan."
$10.17 Used & New from: $4.99
4.3 out of 5 stars See all reviews (3 customer reviews)

Path Of the Assassin Volume 1: Serving In The Dark (v. 1)
14. Path Of the Assassin Volume 1: Serving In The Dark (v. 1) by Kazuo Koike
The list author says:
"From Koike and Kojima, the team responsible for Lone Wolf and Cub"
$9.95 Used & New from: $3.90
4.4 out of 5 stars See all reviews (5 customer reviews) | 3 customer discussions

The Kurosagi Corpse Delivery Service, Volume 1 (v. 1)
15. The Kurosagi Corpse Delivery Service, Volume 1 (v. 1) by Eiji Ohtsuka
The list author says:
"Coming out in August - haven't read yet. Looks interesting."
$8.76 Used & New from: $5.89
4.0 out of 5 stars See all reviews (6 customer reviews) | 1 customer discussion

Mail, Volume 1
16. Mail, Volume 1 by Housui Yamazaki
The list author says:
"Same author as Kurosagi, also coming out in August. Looks interesting."
$9.31 Used & New from: $4.53
3.8 out of 5 stars See all reviews (5 customer reviews)

Museum of Terror, Volume 1 (v. 1)
17. Museum of Terror, Volume 1 (v. 1) by Junji Ito
The list author says:
"Coming in July. Haven't read it, but other Junji Ito manga I have read have all been very good. He is considered the best horror manga author in Japan today."
$11.16 Used & New from: $3.71
4.9 out of 5 stars See all reviews (7 customer reviews)

Ohikkoshi
18. Ohikkoshi by Hiroaki Samura
The list author says:
"A one-shot collection of comedy/drama stories set in modern times, by the creator of Blade of the Immortal"
$11.01 Used & New from: $1.00
4.3 out of 5 stars See all reviews (6 customer reviews)

Who Fighter With Heart Of Darkness
19. Who Fighter With Heart Of Darkness by Seiho Takizawa
The list author says:
"Never heard of this before, but it sounds VERY interesting"
$11.95 Used & New from: $0.78
4.0 out of 5 stars See all reviews (1 customer review)

Satsuma Gishiden Volume 1 (v. 1)
20. Satsuma Gishiden Volume 1 (v. 1) by Hiroshi Hirata
The list author says:
"Sounds like a good addition to the Dark Horse samurai manga collection"
$11.66 Used & New from: $3.21
4.0 out of 5 stars See all reviews (3 customer reviews)

The Two Faces Of Tomorrow
21. The Two Faces Of Tomorrow by James P. Hogan
The list author says:
"Hard Sci-Fi mangaka Yukinobu Hoshino's adaptation of James P. Hogan's novel, long available in the US only as individual comic issues, finally collected into one 500+ pahe manga"
$14.96 Used & New from: $9.50
3.8 out of 5 stars See all reviews (12 customer reviews)