7 Temmuz 2012 Cumartesi

Sailor Moon / Ay Savaşçısı: Yeni Anime 2013'te!

Sailor Moon Ay Savaşçısı

Sailor Moon (Ay Savaşçısı), 2013 yazında hayranlarına yeniden merhaba diyecek! Yeni bölümler, mangayı sıkı sıkıya takip edecek ve hikayenin devamını anlatan tamamen yeni animasyonlardan oluşacak.

Toei Animation'ın yapımcılığını üstlendiği animede şimdiye kadar yayınlanan Ay Savaşçısı bölümlerinde Sailor Moon ve Tuxedo Mask'i seslendiren Mitsuishi Kotono ve Furuya Tooru büyük ihtimalle işlerine geri dönecek. Açılış ve kapanış şarkıları Momoiro Clover Z adlı gruba ait olacak. Açılış şarkısının adı "Z Onna Sensou" (Z Kızları Savaşı) olarak belirtildi.

Sailor Moon'un çizeri mangaka Naoko Takeuchi, hayranlarına yazdığı mektupta yeni anime dizisini yapmaktan mutlu olduğunu, hayranlarının animeyi beğenmelerini umduğunu söyledi. Takeuchi, Sailor Moon'un hala bu kadar desteğe sahip olmasını muhteşem bulduğunu ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini açıkladı.

Naoko Takeuchi: "Yeni bir şeyler yapabileceğimi sanmıyordum ama şimdi Sailor Moon'u geri getirmekten çok mutluyum!" dedi.

Açıklamaya göre yeni Sailor Moon bölümleri dünya çapında yayınlanacak ve hedef kitlesi, animenin orjinal fan kitlesi olacak. Bana göre, hayatımda aldığım en heyecan verici anime haberlerinden biri! Sailor Moon fan'leri yaz 2013'te çok eğlenecek!

Alıntı yaparsanız lütfen bloğuma link verin! Teşekkürler :)

GÜNCELLEME: 2013 yazında yayınlanacağı duyurulan animenin yapımı henüz bilinmeyen bir tarihe ertelendi. Bu durum, Sailor Moon mangasının editörü Fumio Osano (Osabu) tarafından twitter hesabında doğrulandı. Erteleme kararının sebepleri arasında hedef izleyici kitlesini daha genç izleyicilere kaydırmaktan aynı türdeki başka bir animeyle aynı tarihte yayına girmeme isteğine, ve önce eski bölümlerin tekrar yayınlanacağına kadar bir sürü dedikodu dolanıyor. Bekleyip göreceğiz. Projeden vazgeçilmiş değil :)

GÜNCELLEME 2: Son bilgilere göre yeni Sailor Moon Ocak 2014 civarı Japon video paylaşım sitesi Niconico'da yayınlanmaya başlayacak! Yeni dizide on farklı altyazı seçeneği bulunacak. Bunlardan biri İngilizce. Eğer İngilizce biliyorsanız Niconico'ya kayıt olup direkt izlemeye başlayabilirsiniz. Orada Türkçe altyazı olacağını sanmıyorum ama bizim anime siteleri de garanti hemen Türkçe'ye çevirirler. Yani ben olsam çevirirdim :)

48 yorum:

  1. Çok sevindim :)) Ama keşke bu yaz olsaydı :P

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ya lise yıllarımdan beri bekliyorum yenisini koyarlar hep diye yani tam 7 yıldır inş...biran önce gelir ve çokta merak ediyorum ilk bölümü nasıl olacağını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, ben de çok heyecanlıyım. İlk bölümü festival havasında, böyle cipslerle içeceklerle falan izlemeyi planlıyorum xD

      Sil
  3. havalara uçtum sevinçten çok özledim sürekli eski bölümleri izliyodm yenisi için çok sabrszm :)) ama keske bu kış çıksaydı yaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, mesela Aralık'ta başlasa süper olurdu, yılbaşı hediyesi gibi, hahah.

      Sil
    2. ya cok sevındım ınanılmaz bı mutluluk benımm acaba yenı bolumlerde neler olcak chıbusa kesın bas rolde olcak bu sefer

      Sil
    3. Fanler arasında yeni serinin "reboot" olabileceği söylentisi var. Yani yeni anime hikayeyi en başından alıp biraz daha farklı anlatabilir. Öyle de olsa, kaldığı yerden devam da etse ben mutluyum walla, izliycem! :)

      Sil
  4. yha ben bu çizgi film dizisini çok izliyordum küçükken babam beni hep azarlardıda ben takmazddım şimdi yenisi çıkıyor yha oley

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah, ben de hiç kaçırmazdım. Annemler hala hatırlıyolar izlediğimi!

      Sil
  5. http://www.youtube.com/watch?v=mFCNaeKVOCo&feature=related grafikler süper olacak gibi sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar sevindigimi kelimelerle anlatamam herhalde yillardır aldığım en güzel anime haberi =]

    YanıtlaSil
  7. çok sevindim hemde çoookkkkk. 26 yaşımdayım çocukluğumdan beri aynı bölümlerini izliyorum. yaşlansam yinede izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Aynen! Büyüyünce geçer sanmıştım haha

      Sil
    2. arkadaslarim benimle dalga geciyor,sen hala buna mi bakiyorsun..bize geldiklerinde koyuyorum ,benden merakla izliyorlar kendileri

      Sil
  8. yaşasııııınn :)) çocukluğumun vazgeçilmez tek çizgi filmi <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok özlemiştim ve çok sevindim tekrardan başlamasına çocuk kenn çok izlerdim ben şu an 23 yaşındayım

      Sil
  9. ya arkadaşlar ben yeni serinin resim kalitesini büyük bi korkuyla bekliyorum, umarım resim kalitesi eskisi gibi olur, bazı fotolar gördüm hayal kırıklığı yaşadım ben eski kalitede bi ay savaşçısı istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fotolar çok büyük ihtimalle sahte, üzülme. Bildiğim kadarıyla henüz resmi bir resim yayınlanmadı yeni seriden. İnsanlar nette buldukları sahte resimleri gerçekmiş gibi gönderiyolar.

      Yeni seri orjinal animeyi yapan stüdyo tarafından yapılacak. İyi bi kalite tutturacaklarını umuyorum! :)

      Sil
  10. Bende heyecanla bekliyorum daha yeni öğrendim yeniden gösterileceğini. Keşke Türkiye'de kanallarda tekrar yayınlansa kesin bir tarihi var mı acaba ne zaman yayınlanacak? Nasıl haberimiz olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz 2013 olarak açıklandı tarih. Büyük ihtimalle yaz başında başlar AMA bu Japonya'daki başlangıç tarihi! Dünya televizyonlarına dağıtılması, anime Japonya'da sona erdiğinde yapılacak. Yani gelmesi dizinin ne kadar yayında kalacağına bağlı. Belki bir sezon, belki daha fazla sürer. Bizim buraya gelmesi de, eğer gelirse, bayağı zaman alır. Fakat şimdi bir sürü Türkçe anime sitesi kuruldu. Onlarda seslendirmeli olmasa bile eminim bölümler yayınlandıktan kısa süre sonra altyazılı olarak izleyebilirsin! :) İngilizce siteler de anında altyazıyı basar!

      Sil
    2. Teşekkür ederim bilgiler için dört gözle bekliyoruz :)

      Sil
  11. Suan 26 yasindayim.15yasimdan beri ilk 200 bolumunu tekrar tekrar izledim..bu 200 bolum haricinde cok farkli konular iceren mangalarin oldugunu ogrendim.luna insana donusuo.chibiusanin kendi savascilari var.usaginin siyah saclisi vs.bu mangaalari bulamiorum.bu mangalar kac tane.kacar sayfa.bilen vrsa lutfen yazabilirmi

    YanıtlaSil
  12. yeni bölümlerini iple çekiyorum umarım eski kalitesinde olur yine benim çoçukluğumum gençliğimin ve yaşlılığımın çizgi filmi onu yazanla tanışabilmeyi o kadar çok isterdim ki mükemmel ötesi sırf bu anime için japonca öğrenmek istiyorum

    YanıtlaSil
  13. bir öür bıkmadan usanmadan izlerimm

    YanıtlaSil
  14. yeni animenin Trükçe altyazılısı bile yeter bana, daha zevk veriyor. Orjinal dilinde ama sağlam bir çeviriyle uzun süre beklememiş de oluruz.

    YanıtlaSil
  15. supeer sebirsizlikle gozluyurem

    YanıtlaSil
  16. çok mutlu oldum açıkçası. şu an 30 yaşındayım ama 100 yaşıona da gelsem izlerim

    YanıtlaSil
  17. ben de 22 yasina giricem,ama hala ay savascisi izliyorum..hayatimda sevdiyim en guzel seylerden biri ..

    YanıtlaSil
  18. super.cox sevindim 19 yasindayam ama yenede izliyirem.yeni bolumlerde cixsaydi baxardim.

    YanıtlaSil
  19. tam tarih verirmisin

    YanıtlaSil
  20. yine trt1 de mi oynayacak ve tam olarak tarih ne ?

    YanıtlaSil
  21. bu mükemmel birşey. sailor moon iyiki var <3

    YanıtlaSil
  22. coook sevındım :)

    YanıtlaSil
  23. ee ne zaman ve hangi kanalda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayın malesef biraz ertelendi, bu yüzden tam tarih şu anda belli değil. Bekleyip görmek lazım.

      Türk kanallarına çabuk geleceğini zannetmiyorum. En iyisi büyük ihtimalle altyazılı olarak internetten izlemek olacaktır :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  24. 4 ağustos diye bir tarih okudum bir yerlerde..
    gerekirse japonca orjinalini bile izleri altyazısız falan yeter ki yayınlansın =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melda, anime çok büyük ihtimalle Ocak 2014'te yayınlanacak. Nerede ve nasıl yayınlanacağını görmek için yazıdaki güncellemeye bakabilirsin :)

      Sil
  25. Cooooox sevindiiiim
    Insallah tez zamanda yayinlaniiiiir insalllllaaaaaaahh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak 2014. Umarım yeretince tezdir, haha.

      Sil
  26. hangi kalan başlar handi gün

    YanıtlaSil
  27. Merakla bekliyorum çok mutlu oldum

    YanıtlaSil
  28. eski serisini de kidz animez tv veriyor belki ilerde bu serisini de verirler. yeni çizimleri baya farklı

    YanıtlaSil