17 Temmuz 2009 Cuma

Eve No Jikan (Time of Eve): Robotlar ve İnsanlar Arasında Ne Fark Var?

Androidlerle iç içe yaşamak? Şu anda ilgiyle izlediğim bir anime Eve No Jikan. Gerçi her bölümün çıkması için bir iki ay beklemek gerek ama değiyor :)

Eve no Jikan, android/robot ve insan ilişkilerini inceleyor ve bence geleceğe gerçekçi bir bakış atıyor. Sanatçı androidler, aşık olan androidler, baba yerine geçmek üzere tasarlanmış androidler...İnsan olan kahramanlarımızın psikolojileri zorlanıyor. Evinde yaşayan ve köle/hizmetçi olarak kullandığı robotunun kendi kişiliği, istekleri, hayalleri, üzüntüleri olduğunu fark eden kahramanlarımız ve biz izleyiciler, kendimize 'Androidler/robotlar böyle olacaksa, androidle insan arasında ne fark var?' diye rahatsız edebilecek bir soru yöneltiyoruz.

Dizi, adını androidlerin kafalarının üstünde onların robot olduklarını belirten halkayı yok eden ve böylece robot/insan ayrımı yapmayı imkansız hale getiren bir kafeden alıyor: Eve.

Time of Eve/Eve no Jikan; iyi animasyonu, başarılı, derin karakter yapısıyla her yaştan izleyiciye hitap ediyor! Crunchyroll'da İngilizce ve bedava olarak izleyebilirsiniz.

EVEnoJikan_ep01_01

İkisi birbirine benziyor mu? Tekrar düşünün!

EVEnoJikan_ep01_02

EVEnoJikan_ep01_03EVEnoJikan_ep01_04

EVEnoJikan_ep01_05

Robotlar tarafından yetiştirilen bir domatesi yemek ister miydiniz?

evenojikan01-resembles1-snapshot20080804-1334

eve-no-jikan-2
Robot-insan ayrımının kaybolduğu yer...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder