15 Temmuz 2009 Çarşamba

Paradise Kiss: Bir Ai Yazawa Hikayesi

as-paradise-kiss

Paradise Kiss'in animasyonunu, özellikle de sarı saçlı punk karakterin çizimlerini çok da harika bulmadım ben. Ama hikayesine tekdüze diyemeyiz. 'Nana' adlı mangasını çok sevdiğim Ai Yazawa'nın başka bir mangasından uyarlanmış ParaKiss.

Ai Yazawa, genellikle modayı mangalarına dahil eden bir mangaka. ParaKiss de modelliğe başlayan bir lise öğrencisinin hikayesini anlatıyor. Fakat bu hikaye, alıştığınız shojo animelerdeki kurguyu pek izlemiyor...

Mangasını okumamama rağmen edindiğim izlenim, animeye çevrilirken manganın biraz fazla kesilip biçilmiş olduğuydu. ParaKiss 12 bölümlük bir anime; yani oldukça kısa. Bu süreye tüm hikayeyi sığdırmak olanaksız olduğu için son bölümlerde sadece hikayenin önemli yerleri alınıp birleştirilmiş. Çok özenli olmamış doğrusu. Fakat iyi olan durum, animede hikayenin sonunun getirilmiş olması; yani havada bir son bırakılmıyor.

d8f70f901640e3121e9c25cf49cc09cc_raw

On yıl sonrasına sıçrayan hikaye, diğer Ai Yazawa mangalarında olduğu gibi gerçekçi bir şekilde gelişip sonlandırılmış. Yine de, bu mangakanın diğer hikayelerinde olduğu gibi, bu 'gerçekçi' son, içimizden bazılarını mutlu etmeyebilir. Yazawa, mangalarını böyle sonlandırdığı için fanleri tarafından sık sık 'acımasız' ve 'animeler için fazla gerçekçi' olmakla suçlanıyor... Ama bence hikayenin her zaman bulutların arasında pembe bir sonla bitmemesi, animeleri izlenebilir ve etki bırakıcı kılıyor. Çünkü o zaman sonunda sizi neyin beklediğini bilmiyorsunuz, böylece de Amerikan filmlerinde yüz adam öldüren ana kahramanın asla bir kurşuna kurban gitmeyeceğini bildiğinizdeki tek düzelik yerini meraka bırakıyor...

paradise20kiss20-200720-2009

paradisekiss15

Mavi saçlı George karakterinin tipi biraz sinir bozucu geldi bana :D Ama karakter olarak fena değil; çok yüzeysel olmamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder